Thursday, April 1, 2010

~menuju ke tahap klimaks~

tahap klimaks yg aku maksudkan di sini adalah minggu stdy week
AND
final exam aku utk semester akhir aku sebagai sorg student
insyallah after bln may ni gugurlah status aku sbg sorg student
KEPADA
status penganggur terhormat buat seketika
sementara mendapatkan ape2 keja yg mendatangkan duit janji
HALAL
lagi 2 minggu kuliah akan berakhir so klo korang nk tawu dlm minggu2 tu mmg mencabar gile menguji sgala ketahanan fizikal dan mental yg sgt dasyat
dlm seminggu itu test every day for 3 subject
+++
project presentation
+++
research aku yg ntah bila nk setel (skrg data pn tak collect lagi) aisehh..
+++
preparation for final exam
pe2pn ujian dan cabaran ini wajib aku tangani
nk grad on time le katakan kena la stamina kuat sket
nk fight dgn sume mende alah ni
exam timetable pn da kuar..aku start exam 25 april da tak lama da
buku pn tak abes khatam ag aiseh..
plg tak besh last paper 9 may da tu plg last skali
takpe la uitm di hatiku blh la menghabiskn sisa kehidupan di sini buat kali terakhir
syg giler dgn uitm ni hihi
kpd kwn2 yg seangkatan dgn aku
disini aku ucapkan
GUD LUCK AND DO UR BEST!!!
aku jgk
DOAKAN KEJAYAAN KALIAN YE!!
marilah
KITA BERUSAHA SEHABIS MAMPU DAN SEDAYA MUNGKIN
menghadapi peperiksaan akhir ini
..amin...

disini aku sertakan doa2 yg bagus utk kta amalkan sepanjang musim peperiksaan kita


1) (DIBACA SEBELUM MENGULANGKAJI PELAJARAN SAMADA DARI BUKU ATAU NOTA)


(Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin)

Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"


2) Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan


(Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa)

Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)

3) Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan


(Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu Allahumma zakkirnii maa nasiit) 3 kali

Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)

4)Doa memohon kejayaan cemerlang - dibaca sebelum tidur setiap hari sehinggalah keputusan peperiksaan diumumkan.


(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha
wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'
wan nasra alaal a'daa')

Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh

p/s: ni br je abes test system analysis hu otak pn still tak sihat lg..
mulai dr saat ni aku takkn gtau klo aku klik nuff korang sbb phk nuffnang akn blacklist name klo main klik2 sesama kta..so undi (klik) adalah rahsia hehe..deal!
!

11 comments:

  1. fia: hehe xpe do ur best..awk kn pandai..wish u best of luck k..

    yana: haha sje la da udang d sblik mee..kmu neh kurgkn kontroversi tgktkn prestasi hehe

    ReplyDelete
  2. very nice.. penuh dengan doa2 bermanafaat.. keep it up... :)

    ReplyDelete
  3. penuh dengan doa2 bermanafaat.. :)

    ReplyDelete
  4. blogermanz: tq..lg semangat sy pas ni hehe..

    ReplyDelete
  5. yana: aku ka yg amoi itu?mengapakah?

    tedi: tq ;p

    ReplyDelete
  6. gud luck!
    farysa mmg tgh mncari ayat2 ni
    =)

    ReplyDelete
  7. farysa; ye ke ha amek la baca mmg nk kongsi..gud luck tuk awk jgk ye;p

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer