Thursday, February 17, 2011

kenapa???

kenapa bila dah bekerja masih lagi kesempitan DUIT??
kenapa bila dah bekerja tapi masih lagi tidak boleh MENABUNG??
kenapa bila dah bekerja tekanan idup semakin BETIMBUN??
kenapa bila dah bekerja tetapi barang kesukaan masih belum dapat DIBELI??
kenapa kenapa kenapa bila dah bekerja semakin banyak utang yg perlu DIJELASKAN??
haiyaa wa manyak tensii oooo dah bekerja ingatkan best la sangat kan sbb dapat income every month
tp rupa3nya bila ada duit byk benda lagi yg perlukan duit so duit gaji pn keluar macam air ja aduyaii
tapi yg pasti bila dah bekerja dapat bekongsi hasil dgn bonda tecinta =)
tercapai juga impian utk membalas jasa bondaku itu =)
walaupun duit yg dpt perlu bayar segala utang dan bil-bil yg dipakai tapi utk bonda jgn sesakali dijupakan yer =)
nikmat sungguh bila hasil titik peluh dpt dikongsi dgn ibu kan..terasa penat lelah sepanjang bekerja terbayar tengok senyuman ibu bila tora bagi duit kat dia =)
mmg asa lagi besemangat nk bekerja..heheehe..
apa3pun bila dah bekerja ni semakin banyak bebanan yg perlu di tanggung
dulu time stdy bebanan yg ada tu mcm exam,,asgment sume la 
tpi bila dah bekerja ni segala mcm bebanan yg perlu di hadapi
kesimpulannya itulah lumrah kehidupan =)
baru tora sedar betapa besarnya jasa ibu dan ayah untuk membesarkan anak..ye la bkn senang nk cari duit mesti kena berpenat lelah dulu baru lah dpt duit kan..insaf3
nanti bila dah berumah tangga bebanan laen pulak yg dtg kan hihi...byk sungguh tanggungjawab yer 
oke selesai sudah n3 singkat buat kali ini..esok tora outstation..ada promosi lagi..jom3 berpromosi hhihi..enjoy giler keja luar..yesssss best!!! =)

tapi kalo nanti dpt keja yg best n gaji pn up sket utang lagi byk ker??tp arap3 bebanan bekurang la yer..korang lak cne dapat gaji tiap3 bulan cukup tak??emm tora skrg ni keja pn boleh la nk idup tapi nk berlebih3 nk berenjoy mmg tak boleh la x ckup bajet...

 tetiba terasa rindu yg teramat sgt dgn insan3 di atas ni..byk sungguh kenangan kita yer kwn3 sepanjang kta stdy dulu..skrg ni msg3 dah ada haluan sendiri..smoga kta sume berjaya dlm idup masing3 yer..sgt ampa suma sgt!!!..ada rezki kta jpe lg yer..
(sorg lagi rumateku cici =) tora rindu kamu sgt jgak tau!!! rajin3 stdy yer..caiyok!!!)

p/s: tora merindui insan tersayang teramat sgt.. =) rindu jgk kwn3 sume yg selama ini byk membantu dan memberi semangat utk tora teruskan idup semasa tora dalam kesusahan..luv u so much!!!

7 comments:

  1. rasa sangat puas hati kalau kita bekerja pastu duit kita tu kita share dengan ibu . :)

    ReplyDelete
  2. salam..
    kata orang pakai baju ukur dibadan sendiri
    maksud kalau gaji RM 2K belanja dalam Rm1k
    lebihan dah tentu boleh simpan..saya mula kerja dulu gaji RM 2OO je..masih boleh hantar mak ayah di kampung..

    ReplyDelete
  3. gaji dkt 3k ni pn cukup bulan dok diam2....haa

    ReplyDelete
  4. yang pasti jangan ikut sangat pada kemahuan tp ikut pada keperluan......kan3
    insyaAllah semua akan berjalan lancar.



    rindu kat awak tora.

    ReplyDelete
  5. waa~rindu tora ! lame tak nampak ! huhu

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer