Saturday, May 15, 2010

PeRcuTIaan DI LanGkaWI






seperti yang tora war2 kan beberapa ari yg lepas..pas aje paper akhir tu esoknya tora n kwn3 kelas sume brangkat le ke kuala perlis utk ke langkawi..betolak kul 7 pg tiba di jety kuala perlis dlm pukul 4 ptg..naik fery lak pkul 5 ptg..huh kt langkawi pye le panas tp best..byk aktiviti3 yg belom pernah tora buat d buat pada percutiaan kali ni..tora bercuti d langkawi selama 3 ari 2 mlm

hari pertama = 10 may 2010


- check in kt malie resort pantai chenang pantai belakang tu je best sgt resort ni pn ok la selesa harga pn bepatutan
- oleh kerana tora n kwn3 ni becuti pakai duit fakulti so ktrg kena la ada 1 tempat org kate becuti sambil belajar cmtu la..so ktrg pergi la observatory negara kt langkawi tu..dpt le pengalaman tgk bulan real pye he3.lawatan kat cni pn smpai pukul 11.30 mlm ..pas je lawatn ni terus pegi mkn huh lapo giler mkn time lunch je sblm btlak naik fery..tp klo nk mkn kna mkn kt kpg3 sket aritu tora mkn kt area2 byk pelancong pye le mahal..tp da mmg x tahan lapo sgt hentam je le..nsb sedap bebaloi la jgk kn..


ni pic kt observatory negara tu..mula3 tu bosan jgk pas je blh tgk planet zuhal mlm tu hehe da x bosan le..dpt naik lak kt menara kwalan tu huh best..pengalaman baru tu :p

hai da abes stdy pn kena gak dgr lecture hehe..ni lak briefing dr officer kt situ..sal bulan planet la n segala mcm la ttg planet3 ni..ngantuk huhu..bdk3 laki celik je mata sbb drg ni minat n byk knowledge gak ttg mende alah tu hehe bdk pompuan muka x blh blah bosan je..

hari kedua = 11 may 2010

- ktrg kena bekumpul 8;30 pg..tp tora bg awal so ada masa pegi main pantai kt belakang tu...ktrg ada aktiviti island hopping arini..so naik le bot laju ke 3 buah pulau..first tu pegi tasik dayang bunting..kat cni tora main bot kayuh tp nasib le ada 2 in 1 function bot ni kalo penat x yah kayuh sbb dia guna tenaga solar..best giler pusing3 kt tasik dayang bunting ni..view die cantik..yg best tu kt cni letak je ke dlm tasik tu ikan duri penuh ikan ni cm ikan keli besar2 die gigit kaki hehe geli..tora x join sbb geli tgk ikan tu besar sgt hu..pegi cni jga2 sket kera byk gile pantang je nampk org pegang plastik ke apa ka sume kera2 ni rampas haha..kwn tora smpai jtuh2 kera tu ragut beg die..kera2 ni bahaya drg angkat geng tu..jgn le bwk byk beg kt cni..melengang cik limah lg baik la selamat pn selamat...mineral water tora yg beso tu pn drg kuat amek..tau...ish3 dasat2

posing dlu ape3pn hehe..

- destinasi seterusnye ke pulau harimau kot x silap hehe tgk helang mkn ikan kt tgh3 pulau tu..just stay atas bot je nengok..

-last destinasi ke pulau bersih..best cni pasir die putih n hlus sgt..kt cni tora naik banana bot best giler hehe..mandi manda sume kt cni le ;p

bekayuh3 dlu kt tasik dayang bunting heehe..best sgt

6 dara pingitan menikmati alam ciptaan tuhan yg sgt indah hehe

ini le tasik dayang bunting..sape3 yg dtg sini msti bunting haha..

 byk giler ikan duri berupa ikan keli ni hehe..geli tora nk letak kaki dlm air tu


hari ketiga = 12 may 2010

-spttnye tora n kwn3 naik cable car tp aritu under maintenance lak frust giler x dpt naik..kesian kt kwn3 yg tgal jauh pasni ssh la nk dtg lagi cm tora x pe mmg da duk kedah pn x de la ssh sgt..da x dpt naik pegi le makam mahsuri byk perubahan kt situ skrg ni pgl kota mahsuri last tora pegi bape thn yg lepas x de la kota n muzium die skrg ni cantik la tmpt ni dorg wat..msk RM5..


- pas je abes shopping3 coklat la kain batik la myk gamat la mcm3 la ktrg pn btlak le ke jety nk blik tmpt msg3..puas bejalan smpai itam le..biasa le kn pulau msti panas..
 

mlm kedua ktrg wat berbeque..puas mkn ada ayam,ikan,sosej,satay huh buncit perut mlm tu hehe..pastu main kerusi musik lak..enjoy sgt mlm tu

tora n ima..begambar buat kenangan terkhir sblm pe

makam mahsuri






 pic mlm bbq

 muka3 keletihan nk blik umah msg 2



jety langkawi..da mcm pelarian tora nengok hehe
 ni muka3 ceria nk jejak kaki ke tanah langkwi time kt jety kuala perlis





 view pantai resort tora menginap



muka letih tora..tgu fery dtg amek hi3

p/s: kenangan terindah dgn kwn3 kelas tora yg x akn d lupakan smpai bila so pasni kta sama3 mencari kerja ye hehe..tamau la tanam anggur lama3 tak bekembang otak ni haha
sbnrnya byk lagi pic tp kwn tora lmbt sgt x sbr nk post kt blog ni hehe..ni pn da byk kan ;p

29 comments:

  1. wahhh..
    bestnye gi jln2 ke lngkwi
    ceklat kat sana msh murah x?

    ReplyDelete
  2. yott: hehe best la jgk sbb da lama tora x pegi cna..emm murah sket la dr tmpat len n byk pilihan tatawu nk pilih ;p ha nti pegi la ;p

    ReplyDelete
  3. bestnya..nak pegi gak ehehe =)

    ReplyDelete
  4. fia abas: hehe p la lgkwi best la klo da lama x pegi hehe

    hans: adeii lupa da nk ajak klon shah rukh khan ni..sory3 hehe

    ReplyDelete
  5. salam aku baru nak P 28/o5 nie...

    ReplyDelete
  6. wa,,,,,
    bbq!
    best nya sis!

    ramainye pegi...
    seronok3...
    =)

    ps*sis,,,t peg ag,,,ajak la rina...heee

    ReplyDelete
  7. ala...nak ikot..asal miss tora tinggalkan kita !!

    ReplyDelete
  8. ala...nak ikot..asal miss tora tinggalkan kita !!

    ReplyDelete
  9. rina: tu la bbq lg kt cna kt cna lg best mkann nye hehe..ok3 rina next time akak ajak rina ye..make sure rina kt msia ar hehe..ala t blik oliday pegi la..release tension sket huhu

    ReplyDelete
  10. yatre hayati : hehe..tu la tgal bot yatre le..sian yatre..x de la..nti kta plan pegi sesama ye ;p

    ReplyDelete
  11. cik fia: ada la tp x sempat nk bg kt fia hehe.trus blik umah kt kedah ni..sory fia..;p

    ReplyDelete
  12. cuma nak cakap header atas tue cantek

    ReplyDelete
  13. mycaklempong: hehe cak lempong ;p tq2 cantik la kot da byk org ckp cmtu kuasa photofunia hehe

    ReplyDelete
  14. syok g langkawi ni,,lagi2 kalo dak pompuan..

    kompem borong coklat kan?DAIM2!!

    ReplyDelete
  15. bestnya...nk jln2 jugak lah nnti

    ReplyDelete
  16. arang67 : haha sgt tepat statement anda itu hehe..kwn tora 3 pack daim srg beli tau..tora x gemar daim sgt..suka kisses lg sdp ;p

    ReplyDelete
  17. mia liana: skali skala bjln mmg best akak..enjoy abes ;p

    ReplyDelete
  18. wah best nye gi langkawi...nak cekelat...=))

    ReplyDelete
  19. wah...bestnya pi lngkwi....tergoda terus!! Belum penah pi sane huhu

    ReplyDelete
  20. nardthenerd: hehe ada byk ni meh la amek..aduss hehe..

    ReplyDelete
  21. bie: ha bie t dtg la lgkwi blh jpe tora hehe..blh blnja tora becuti hehe

    ReplyDelete
  22. bestnye g langkawi..jelesh jelesh..hehe :p

    ReplyDelete
  23. amalina: jom kte pegi lgkwi sesame hehe..

    ReplyDelete
  24. tanjung malie beach resort rite??
    haha.. and yg tu, island hoping kan??
    hehhe.. besst kn.. hanis bru gk pegy haritu.. hehe

    ReplyDelete
  25. hanis: ah tora duk situ la ritu heh..ah best sgt kn huhu...first time join bot hopping tu ;p

    ReplyDelete
  26. wah..hr tu saya baru g lgkawi..duk kat tnjung malie resort gak..
    best lepak kat pantai tu ptg2..angin kuat...

    ReplyDelete
  27. chentamaira: oo ye ke..hehe..mmg best kn stay situ huhu..nti pegi lagi tau kekekeke

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer