Friday, January 29, 2010

"acik odo..acik odoh..weck!!!"

farhana ooo farhana ooo budak pendek
waawawa


(farhana da bergelar budak pra sekolah mgkin dia da x nakal kot pas sekolah ni ye)


suar yg dia pakai kt atas tu la size plg kecik puas aku gulung kt pinggang dia tu hehe..kasut pn size plg kecik tp loggar dgn dia..cm umur 3 tahun la kmu ni wlupn da 6 thn wwawa..bdk ketot tol kmu ni farhana
da tu melepong je bedak acik kamu pye keja haha


N3 kali neh tercetus tatkala ati ni menahan rindu kepada
bdak kecik+pendek+montel+nakal tersgt
membuat aku ketawa sokmo+membuat aku skt ati sokmo
hehe

si budak nakal ni adalah anak sedara aku merangkap anak kepada abg ke3 aku..
dia nie sgt nakal n active cm bdk laki..
bgn tdo je trus lesap kt luar main dgn kwn2 sebaya dia..
puas panggil br reti blik umah..
sampai aku geram aku tarik dia blk br dia tawu nk mandi n makn n bekurung d rumah

haii..ssh btol la nk kawal kamu wahai si budak pendek..
mmg aku sgt garang dgn dia neh..sbbnye dia ssh nk dgr ckp aku
kalo belembut x makan saman so aku bekeras le hehe
garang aku neh tau..

(farhana dgn adik dia..comey2 bgus2 ikut ckp acik posing cmtu hehe)


kdg2 kesian gak asyk kena belasah n marah je dgn aku
tp pastu aku pujuk blik dia
sian n asa besalah lak pas wat cmtu kt dia
tp aku mmg plg syg dia dlm suma anak sedara aku..hehe

nape ea dia yg paling disayangi??

dia sgt bijak berkata2 walupn pelat sedikit
berpikiran cm dewasa gak haha
dia selalu pujuk tok dia (mak aku) bila mak aku bersedih
begini ayat dia
"tok,,jangan la iyak (nangis) tok ingat wan ka..jgn la iyak tok,,kakak (dia) pn ingt wan.."
yg best tu dia pn turut nangis sambil peluk mak aku..
hal cni la yg wat aku igt sgt dgn dia..


farhana smgat je bgn awal pg nk daftar sekolah aritu..aku la yg bawak dia daftar hehe..
lucu btol tgk dia pakai bju sekolah dia tu da la ketot hehe..yg best tu cikgu tgh ckp dia dgn kwn2 lesap mai lari2 kt pdg tu..ish2 nakal tol farhana ni..penat2...


dia selalu temankan mak aku..mana je mak aku pegi dia ikut yg best tu naik kenderaan mak kau iaitu beskal..membonceng di belakang smpai kdg2 tu mak aku lapik kain sbbnye dia ckp cni

"tok..kakak skt ubuq la (punggung)..tok buh (lapik) la kain"haha..
mak aku pn tegelak kt dia neh..
smpai kan kwn2 mak aku suma kenal dia..slalu je dia dpt gula2 free
da tu byk lak tu sampai aku pn blh tumpang sekaki
yg best tu dia x kedekut slalu igt aku beli je pe mesti igt aku gak :p

even kalo aku n adik aku tgh problem n nangis ka dia pujuk..
sejuk je ati hehe..trus ilang kesedihan n problem tu..jd tegelak lak :p

tp klo time aku gado dgn dia cm2 ayat dia kuar kata kt aku hehe
lucu klo ingt blik

penah tu dia kta cni kat aku
"acik (aku makcik) da la odoh (hodoh) hehe..x elok..acu (adik aku) lagi elok (cantik),,kakak syg acu..kakak x syg acik..acik suka wat (pukul) akak"

haha..rindu gila nk gadoh dgn dia neh..
tgu la kau farhana..blik raya cina neh siap kau..
aku mmg suka je wat dia marah sbb lucu la..

tp

(ni acik farhana..yg dia ckp odo n odoh tu..trok tol farhana ni haha)


kalo bab suruh die pegi kedai laju dia je dia
yg best tu aku bg RM1 suh beli pe2 msti separuh tu dia amek kt dia
adeii..mmg otak business btol..

belom pa2 gi dia kta "acik 5 kupang kakak 5 kupang tau"
hai farhana2..

kesian farhana..da la x tinggal dgn mama dia
sbbnya abah n mama dia da becerai setahun yg lalu
sbb dia syg ayah dia lebey dia tgal dgn ayah dia n tgal kt umah aku le..umah mak aku
penah la tya dia cni


a
ku: kakak (dia) x igt mama ka??
dia: dlm muka sedey neh..
"kakak indu (rindu) mama la..indu along n adik (abg n adik perempuan dia) tp kakak syg abah kakak x mau dok (tiggal) dgn mama la..nti abah marah

berlinang je air mata dia


sejak dr aritu aku asa besalah tye dia n da x penah ungkit sal tu da
bkn pe sja nk tengok reaksi dia

padahal abah dia x penah nk marah pn klo dia nk blik kt mama dia
oleh sebb dia sgt sygkn abah dia

sggup dia jaga ati n buangkan asa rindu kt mama, abg n adik dia..
tp bla cuti sekolah abah dia akan bwk along n adik dia becuti kt umah aku
kesian pada anak2 mangsa cerai neh..

tp apakan daya da x da jodoh..
tp cuba elakkan dr bercerai n cari jln penyelesaian yg lebih baik dr bercerai
bkn pa sian anak2 jgk yg jd mangsa..


p/s: buat farhana..acik sgt syg kamu bdk kecik..walupn acik neh garang cm singa tp kamu ttp plg acik sayangi..nti acik beli popok (keropok) n lat (coklat) ye..jahat tol acik kn ejek kamu sokmo haha..




6 comments:

  1. weh... tak pasal2 aku ingat adek2 aku sbb aku tade anak sedara laar...
    tueRa ko lah ni!

    ReplyDelete
  2. haha..sory ye sheh..ala adek dgn ank sedara beza la..tp nakal tu mybe sama la kot haha..x pe sesekali kena igt gak..br semangat nk blik kpg t..huahua..aku semgt nk blik da neh :p

    ReplyDelete
  3. comeynya anak sedara Miss Tora...
    salam kat farhana tuh ek hehehe :D

    ReplyDelete
  4. budak kecik memang susah nak jaga..ank sedara aku pun sama aktif haha

    ReplyDelete
  5. bieaz: hehe comey ea..kdg2 tu tgk comot gak haha..okey t tora gtau dia..msti da suka hehe..

    azuan: hah sgt ssh la..pening n penat n geram sume ada :p tp kdg2 lucu gak la :p

    ReplyDelete
  6. maaf kalau tersalah topik tapi nak minta tolong vote entry saya bernombor 19 di blog www.denaihati.com

    senang2 leh tgok dkt entry nih

    thanks dan suruh lah member2 kamu vote juga entry no 19 tau...hehehe

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer