Thursday, March 10, 2011

percutiaan ke lata cermin dan lata celak

hai3 sume..
pakabar kawn3 tora sume yer
arini tora cuti huhu dek penangan bercuti yg tak hengat dunia tora pn demam n sakit3 badan abis
bkn apa kali ni tora n satu company pegi bercuti dlm utan tu
berkhemah sume..msk dlm utan yg memerlukan 2 jam 30 minit baru akan sampai ke tempat perkhemahan itu
lata cermin teletak di area baling dan dkt dgn sempadan nk ke gerik
mmg utan tu byk ler si gajah2 nyer..alhamdulillah sepanjang kami pergi
sumenye selamat dan tak ada halangan yg dasyat
kecuali hanyalah kesukaran 4x4 utk meredah segala jalan3 dan sungai3 dlm utan tu 
aduii mmg best sgt ler..takut pn ada gak time meredah jalan yg menakutkan tu huhu
tapi mmg pengalaman yg terindah la dlm idup tora ye la first time pegi bercuti cm gini =)
VJ team yg best =)

bekumpul sblm bertolak msk hutan

 
konvoi bekumpul sblm msk utan =)
jln msk hutan...first tgk mmg takot la dh msk asa best lak hihi


sampai je lokasi trus ada persembahan org kuat haha..

rama-rama cantik time singgh toilet sblm msuk utan..sempat snap pix rama2 ni hehe

fuhhh jalan punyer lah best sbb mlm sblm tu ujan


time cmni ler tora pulun snap pixx hihi..syok tgk mencabar

dara-dara pingitan di dalam utan haha..

hari ke-2 siap3 packing barang nk blik dah =) terasa rindu lak dgn khemah tora ni hehe tdo dlm khemah time ujan lebat fuhh heaven giler sejokkk =) nsib tdo 5 org 1 khemah behimpit sakan tak da la sejok sgn =)

besama pak wan driver tora yg giler teror sepanjang perjalan..mmg best la pak wan control 4x4 tu hehe..pro giler kottt

4x4 tora n partner sepanjang perjalan ktrg hehe..sempoiii..

haha..pak non yg sempoi n sporting abes..umur dah 60 tp jiwa muda tu..ride moto dr KL ke kedah tu =) cayalah hehe

HAHA..ni ler bos tora =) daripada karekter dia kan apa yg krg blh katakan ttg bos tora ni haha..mmg byk la die wat lawak tgk tora dlm pix tu gelak tak hengat donia =)

percutian kali ini mmg best la mencabar giler =) dgn toilet pn tak da bygkan ler cmne nk buang hajat tu hehe..nsb ler air terjun mengalir laju mmg tora simpan 2 ari la bank tora tu haha..giler nk lepas cmtu je tak selesa mmg tak blh kuar la hahaha..ada ja nk tekantoi esk tu tgl sisa tepi batu mmg giler bengong la manusia itu wat malu ja =) trip nk kuar utan mmg lg mencabar ye la sbb mlm tu ujan lebat air dlm sg mmg agak dalam la dgn batu pn byk..sangkut gak la 4x4 tu..ekceli byk lg pix nk upload nk share kt cni tp ya ampun tenet slow bangat sehh..berjam3 tora tunggu.ckuplah pix ini dlu yer nti ada masa tora share dgn krg lg yer..

p/s: ini bkn percutian suka3 ini adalah time bos bg utk ktrg relexkan minda ye la kan 2 ari nset tak bunyik line x dak n bos ckp customer pn tak ada dlm pala hotak ampa haha..ada la sesi motivasi sket..tp esok tu tora tak msk keja gak sbb tak terdaya badan sakit3 abis..sory bos tak sengaja mmg tak larat sgt -=)


9 comments:

  1. salam..
    wahh best nya outdoor..
    ermmm..lama dah tak
    projek..

    ReplyDelete
  2. alah..

    bestnya..
    ada air tejun tak

    ReplyDelete
  3. hai tora...kalau tk exercise main terjah gitu memang bdn sakit2 dibuatnya...nk fm dr sabah tk?

    ReplyDelete
  4. @zulkbo hehe..ni la first time tora outdoor cm gini =) mmg sempoi abes la..

    ReplyDelete
  5. @Cik Fia msti la ada air terjun fia =) laju gitu air dia hehe

    ReplyDelete
  6. @my name is Yana tu la pasal lgsg x warm up mmg skt sgh la badan ni..fm dr sabah??apa tu hehee

    ReplyDelete
  7. uit..fiza pun ada..satu tempat keje ke toora?

    ReplyDelete
  8. @KieraIsmail ah kiera kami satu tmpt keja aku nina n anem hehe..anem x join aritu fiza jaga event co kami =)

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer