Saturday, October 30, 2010

sapa tawu tolong bg tawu tora jap ye

ellooww kwn3 sume
ni tora nk tye sat sapa yg tau ni
sal loan PTPTN tu
apakah syarat utk kta jdkn PTPTN tu sbg biasiswa ye??
dan klo ianya blh d jdkn sbg biasiswa apakah yg perlu d lakukan =)
hehe sja je nk tye ada kwn tora tye tp tora x pasti n nk tye kot la sapa yg penah switch loan PTPTN die ni jdik biasiswa kn =)
tlg jwb sapa yg tau k 

p/s: waa best la klo ptptn ni btkar kpd biasiswa =) tp tu la klo x blh tukar pn utang ttp utang msti bayar blik wlpn  tgn ni berat sgt nk bg duit tu hehe..(byr3 sian kt org len nk gak PTPTN ni =)

13 comments:

  1. ala. tatau la tora.. cane eh?? nak tau gak..

    ReplyDelete
  2. erm... elfa x amik ptptn tp setau elfa..

    kalo nak tukar kena grad dgn 1st honorable degree..

    krenya pointer atas 3.57..(if x salah ar pointer 1st honor)

    hehe..

    ReplyDelete
  3. fia: tora da dgr first class degree layk memohon tp kena wat pemohonan 12 bln slepas konvo..emm tp tatau le valid lg ke x bkn apa ptptn ni kdg3 x standardize le fia..dulu ada org komplen la drg layak tp ptptn umum lps da lama drg grad da hehe cian le klo cmtu x fair kn =)

    ReplyDelete
  4. ello: ooo ye la tora pn ada dgr cmtu gak la pastu kna mohon lak tau..leceh igt automatik ke sng gak kan..tq ye ello share =)

    ReplyDelete
  5. kena score 3.5 ke 3.75 tah,... kira dapat 1st class degree la... otometik pnjmn akan tukar jd biasiswa..

    ReplyDelete
  6. Xdapat tolong la. sori ekh..

    ReplyDelete
  7. mier@merr: ooo otometiik ekk x yh kna wat pe3 pemohonan ek..oke tq ye miera

    miya: hehe xpe it's ok =)

    ReplyDelete
  8. Salam..
    huhu...wallahualamlah info ni membantu..macam kwn2 yg sblum kate..kene dapat first honour..
    cgpa nye pulak trpulang pada institusi pengajian..macam uia kena 3.7/3.8 above..
    kene wat permohonan..dan yang paling penting kena pastikan surat tawaran same macam sijil grad tu..kot2 la convert kos ke..lupe nk update surat twrn yg baru..die x time..leceh wooo ngan ptptn nii..ape2 pon..insyaAllah...mdh2n kite berjaya mendapat ptptn tu sbg biasiswa.. xyah payah bayar..insyaAllah jgak biar ianya kekal....wallahualam..

    ReplyDelete
  9. tora..yeke..alhamdulillah...kene call tanye org PTPTN ni camnih..

    ReplyDelete
  10. tora.,..
    kalau nk konpem...call la ptptn....
    mesti dpt jawapan yg tepat...bukan rumours lagi...hahahhaa

    ReplyDelete
  11. nor nadia syakila: waa bgusnye explanation nadia..ye3 btol cm wak ckp tu tora pn ada dgr cmtu tp leceh gak kan so pada sapa yg layak tu jgn wat mohon lak tau..itu hak yg mmg wajib d tuntut..bykk tu x yah bayar hehe..nwy tq sgt tau nadia =)

    ReplyDelete
  12. kieraismail: ha kiera nti call gtau tora k =)

    ReplyDelete
  13. nurin adilla: hehe tu la nk kompem ag tora nk kena call sndri la ptptn tu =) tq ye

    ReplyDelete

sesi ramah mesra jgn malu jgn segan yer